Reteaua 4G

Potentialul ridicat de crestere al pietei de telecomunicatii din Romania, corelat cu evolutia tehnologica sunt cele mai importante tendinte care determina dezvoltarea incepand cu martie 2011 a primei retele comerciala de tip 4G Wimax din Romania. Inca de la primele teste sunt evidente cateva beneficii ale noii tehnologii:

  • - Cresterea ariei de acoperire cu servicii de telecomunicatii;
  • - Imbunatatirea experientei utilizatorilor prin calitatea foarte buna a serviciului furnizat, simplificarea procesului de instalare si a usurintei utilizarii;
  • - Asigurarea unor conexiuni de date de mare viteza.


Din punct de vedere strategic, implementarea are programate 3 faza majore. Astfel: 

  • - Pe termen scurt se urmareste acoperirea oraselor Bucuresti si Ploiesti si a altor 100 de localitati, preponderent din mediul rural;
  • - Pe termen mediu reteaua 4G Wimax va fi pe de o parte extinsa in municipii resedinta de judet si orase importante, iar pe de alta parte va fi consolidata in localitatile deja acoperite;
  • - Obiectivul pe termen lung este construirea unei retele cu acoperire nationala.

Startul implementarii retelei 4G Wimax a fost dat in luna martie 2011 cand primele 5 statii de baza au fost instalate in Bucuresti. La scurt timp, implementarea s-a extins la nivel national, in iunie fiind instalate primele 12 statii de baza in tara. La 6 luni de la startul implementarii sunt instalate 91 statii de baza in 25 de localitati. Pana la finalul anului 2011 se instaleaza 285 de statii de baza, iar pana in aprilie 2012 peste 350 de statii de baza.


Pentru a asigura o calitate cat mai buna a serviciilor oferite, costuri de implementare si operare reduse si o adaptare cat mai buna la marimea localitatii, au fost alesi doi producatori diferiti de echipamente si doua tipuri de echipamente distincte.


Testele si primele implementari au confirmat maturitatea tehnologiei WiMAX (ce cunoaste peste 580 de implementari la nivel mondial): echipamentele folosite, procedurile de instalare si timpul de implementare sunt toate la nivelul standardelor internationale. O surpriza placuta a fost furnizata de echipamentele de acces, care atat in timpul testelor interne si in cazul primilor utilizatori reali au dat dovada de capacitate ridicata de receptie, fiabilitate si o usurinta deosebita in utilizare. Recomandam cu incredere tuturor celor interesati de testarea acestor echipamente sa contacteze Bitway Telecom.

Despre noi

Bitway Telecom este o companie de telecomunicatii din Bucuresti, Romania, infiintata in anul 2006.

Dincolo de tehnologii si echipamente, Bitway Telecom investeste continuu in formarea si educarea angajatilor sai. Ne angajam sa oferim clientilor nostri suport permanent la toate nivelurile.


Serviciile de relatii cu clientii sunt asigurate permanent, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, personalul nostru fiind constant pregatit sa ofere consultanta si sa rezolve eficient problemele aparute. O echipa de profesionisti este gata oricand sa raspunda oricaror exigente tehnice si sa furnizeze solutia optima adaptata necesitatilor clientilor.